PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 8 februari 2010

MEER OVER: Carla van Laar

-->
NAAM:                      
Carla van Laar
STAD:                        
Veenendaal
PROVINCIE :           
Utrecht
LAND:                        
Nederland
EIGEN WEBSITE:  
Heb ik niet

 

 OVER MIJ:

Ik werk met textiel, papier, steen en acryl en verder alles wat zich aandient. Sinds jaren exposeer ik in binnen- en buitenland.
Inspiratiebron kan een gedicht of tekst, muziek, een gedacht, droom of de natuur zijn. Ook het landschap kan mij erg boeien. Vooral het weidse landschap met water en veel uitzicht. De raakvlakken van land en water.
Bermen, slootkanten e.d. zijn een feest van structuren en kleur, alsof water en land daar op de scheiding even willen laten zien hoe fantastisch hun samenwerking is.
Ik kan dan dromen, met mijn ogen open, dat ik daar in een uitkijktoren zou zijn om in alle rust en stilte dit gade te slaan.
Even boven de onrust van alledag mijn toren te beklimmen en te dromen over dat doorploegde land en het stille water.
De eeuwenoude grond, die zo keurig in vakjes wordt verdeeld en die we toch natuur blijven noemen, om dan weer geïnspireerd voren in mijn eigen landschap te trekken.
Mijn werk bestaat altijd uit meerdere lagen. Door die lagen eerst te kleuren, op elkaar te hechten ontstaat vaak geometrische, abstracte vormentaal, die gewoon een weg recht op zijn doel af lijkt te zijn maar soms ook een labyrinth waar de pelgrim droomt van de uitgang.
De laatste tijd krijgt het werk steeds meer reliëf door de collageachtige technieken en ontstaat er ook ruimtelijk werk.
 
Verder geef ik veel workshops en cursussen op textielgebied. B.v.vilten. shibori, tyvek, boekjes maken e.d.
Bij belangstelling kan via mijn e-mail (a.laar@compaqnet.nl) informatie worden gevraagd.


DOOR MIJ GEVOLGDE BLOGS:                             
geen
FAVORIETE (KUNST-)BOEKEN/TIJDSCHRIFTEN:
Surface Design, Kunstbeeld
FAVORIETE SITE'S:                                                
n.v.t.


Geen opmerkingen: