PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

donderdag 4 maart 2010

MEER OVER : Els van Baarle


-->

Naam:           
Els van Baarle
Stad:                 
Dreischor
Provincie:           
Zeeland
Land:                  
Nederland
Website:     


Over mij:
Mijn inspiratiebron is het verleden. Overblijfselen van bouwwerken waar weer en wind invloed gehad hebben bieden een interessante aanblik .
Subtiele kleuren en texturen bepalen het oppervlak. Dit sluit aan bij mijn techniek, het laag over laag werken met was en verf, papier en draad.
Zoals een oude muur van dichtbij bekeken een schat aan details laat zien, is dat ook bij mijn doeken het geval. Wat op het eerste gezicht één kleur lijkt, wordt een veld van nuances. Als basis voor mijn werk gebruik ik een flexibele ondergrond.
Ik heb een voorliefde voor stoffen, soepel of juist stug en moeilijk te bewerken. De kleur wit verander ik in een veelheid van nuances.
De stof wordt gedeeltelijk afgedekt met batikwas en daarna geverfd. De was stoot de verf af, er komt geen kleur op die plek. Door deze handeling vele malen te herhalen, was-verf-was-verf, ontstaan kleurnuances en diepte. Na deze bewerkingen moet de was verwijderd worden, door uitkoken of chemisch reinigen.
Op sommige doeken gebruik ik zeefdruk, gecombineerd met de wasbewerkingen. Ik werk ook op papier met dezelfde technieken.

 
-->
Door mij gevolgde blogs :                  
n.v.t.
Favoriete (kunst-)boeken/tijdschriften :     
n.v.t.
Favoriete sites :                            
n.v.t.


1 opmerking:

meta zei

Dreischor een stad? :-)