PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

zaterdag 3 juli 2010

ZOMERUITJE 3 JULI 2010

Hieronder foto's van het Steekplus zomeruitje waarbij we gelukkig het grootste deel van de dag heerlijk weer hebben gehad.


2 opmerkingen:

Willy Schut zei

Hallo allemaal,

zo te zien hadden jullie het weer prima voor elkaar.
Interessant werk te zien.
Helaas kon ik mij niet in 2-en delen.
Fijne zomer allen en tot ziens.

Groet
Willy

Anoniem zei

Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ik had ook graag in die heerlijke tuin gezeten en jullie werk in het echt willen zien.

Reden dat ik niet kon komen was dat ik dat weekend mijn werk naar Middelburg moest brengen. Die 3 exposities zijn gisteren geopend.In de synagoge hang ik met een schilderes, de tentoonstellingsruimte in de jukel van een Wandelkerk heb ik voor mezelf. Prachtige belichting door die hoge kerkramen, ieder werk lekker veel ruimte, kortom ik ben heel tevreden.

Iedereen een fijne zomer gewenst.

Saskia