PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 17 januari 2011

EXPOSITIE WILLY SCHUT 30 januari t/m 2 maart 2011
Vanaf 30 maart heeft Steekpluslid Willy Schut een expositie in Bodegraven
UITNODIGING 

Op 30 januari 2011 is de opening van de expositie van Willy Schut (textielkunst) en Hans van Haastert ( houtobjecten), twee kunstenaars die zich laten sturen en uitdagen door hun materiaal, waarbij creativiteit en een intensief werkproces hand in hand gaan.

Willy Schut (Nijkerk) heeft een passie voor vrij borduren. Ze werkt intuïtief; haar handen lijken een eigen leven te leiden, vinden het garen, de stof, de juiste steek als vanzelf.
Deze schilderijen in textiel ontstaan uit beelden en herinneringen die, eerst in schetsmatige vorm, gestalte gaan krijgen in divers materiaal en een veelheid van technieken.
Een bijzondere stof, antieke kant, de structuur en de glans, dat alles bepaalt het uiteindelijke resultaat. De werken worden niet afgezoomd, het is klaar zoals het is, er blijft ruimte, geen begrenzing.
Ook maakt Willy kunstboekjes en kistjes met textiel, haar "verzamelingen".
Willy Schut won diverse prijzen met haar werk en exposeert regelmatig.Hans van Haastert (Geldrop) werkte jarenlang als ontwerper en ondernemer. Toen hij in 2006 stopte, kwam er lucht en ruimte om zijn latente creativiteit tot ontplooiing te brengen. Hij vindt grote voldoening in het proces, waarbij hij zijn gedachten, ideeën filosofieën door fysieke inspanning concreet kan maken in zijn beelden. De strijd met zichzelf, de zoektocht naar de juiste vorm, het overwinnen van de obstakels die het weerbarstige materiaal stelt, de weg die leidt van het stuk hout met zijn eigen structuur en kracht naar het object dat hem voor ogen staat. Dit traject ervaart Hans als een bevrijdende combinatie van denken en doen.


De opening van deze expositie in het Evertshuis op 30 januari zal worden verricht door Henri Stolwijk, media entrepeneur en bij het Bodegraafs publiek bekend als columnis van "Anders bekeken", zijn column in het Bodegraafs Nieuwsblad waarin hij met een kritisch oog de locale actualiteit belicht.


De Bodegraafse blokfluitiste Saski Teunisse zal het publiek laten kennismaken met de veelzijdige mogelijkheden van haar instrument. De harpiste Tanja van Viegen zal haar bij enkele nummers begeleiden.
 

Op deze eerste opening van het nieuwe jaar hoopt de 
expositiecommissie van het Evertshuis u te mogen 
ontvangen om samen een sprankelend kunstjaar in te luiden. 

Toegang tot opening en expositie zijn 
gratis. 

Evertshuis
Spoorstraat 15
 Bodegraven
 2411 ED
 0172-618484
 
info@evertshuis.nl
http://www.evertshuis.nl/
www.willyschut.exto.nl

Geen opmerkingen: