PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

zondag 30 januari 2011

TUINSTRUINEN, textiel kunst in tuinen IIIVan 15 mei tot 15 september in de Kop van Overijssel (Steenwijk en omgeving)
De nieuwe website van Tuinstruinen is in de lucht: www.tuinstruinen.nl

Het inleidend artikel van de website heet:’’Tuinstruinen :een ‘’onbegrensd begrip’’, zo genoemd vanwege de vele bezoekers uit Duitsland en België die onze tuinen en exposities  komen bezoeken. In het artikel is een foto geplaatst van het object van Hannie Couwenhoven en een foto van de breisels van Hélène Derkx.
Op 20 mei zal de Burgemeester van Steenwijkerland (Steenwijk Giethoorn Vollenhove enz.)de tuin en textielroute openen. Het zou leuk zijn om haar een openingshandeling te laten verrichten die iets te maken heeft met textiel. Ideeën zijn hiervoor van harte welkom.
Vorig jaar op 1 november 2010 wilde ik weten hoeveel Steekplussers meededen met de textielroute. Dat waren 21 deelnemers en dat was voor mij genoeg om de organisatie ervan te starten. Maar ik kan me zo voorstellen dat als je dit leest, je enthousiast wordt en denkt :’’ik had  ook wel mee willen doen met deze textielroute,’’ meld je dan  alsnog aan. Maak een object voor in de  borders, op of in het water, in een boom, in het gras .Verhard je object ( of niet), het object is na 3 weken uitgehard. Hoe meer Steekplussers hoe beter.
Laten we ‘’Steekplus’’ op de kaart zetten!

De kaarsenmakerij: het tweede lichtje en het Bed & Breakfast :Het Oranjetipje ,van Loekie en Willem Langendoen,sponsors en deelnemers aan de textielroute hebben  speciaal voor dit evenement, voor Steekplussers een arrangement samengesteld onder de naam:
                        ‘’ TEXTIEL MET FRANJE’’            

succes allemaal Hélène

Bed &Breakfast ‘’Het Oranjetipje”
                 ‘’Textiel met franje’’
Uniek aanbod voor leden van Steekplus.

Weleens verrast door de glijvlucht van een Kerkuil, de roep van een Roerdomp of het ruisend riet tijdens een kanotocht? Flaneren door bijzondere dorpjes zoals Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove  of Steenwijk. Dit alles en nog meer kunt u beleven in ‘’WaterReijk’’,het gebied van Weerribben en Wieden, een streek waar cultuur, natuur en historie gewoon zijn.
U logeert bij B&B,’’Het Oranjetipje ‘’,gelegen aan de flanken van de ‘’Woldberg’’op een steenworp afstand van Steenwijk.
Het Oranjetipje is een knus en gastvrij B&B met de luxe van eenvoud, waar u zichzelf kunt zijn. Elke morgen staat er een (H)eerlijk biologisch ontbijt voor u klaar als basis voor uw ontdekkingstochten.
Speciaal voor leden van Steekplus geeft het ‘’Oranjetipje ‘’ tijdens de actieperiode van 15 mei tot 18 september 2011 10% korting op het midweekarrangement en een gratis overnachting op zondag bij het weekendarrangement van vrij t/m zo.
Uiteraard kunt u tijdens uw verblijf de locaties van de ‘’textielroute ‘’bezoeken, te beginnen in de kamers van uw B&B, daar zijn de werken te zien van Steekplussers m.n. de schilderijen in encaustic techniek  van Wies Ruim uit Apeldoorn.
In en rondom de kaarsenmakerij van uw gastvrouw Loekie zijn kunstzinnige textielobjecten met was  te bezichtigen  en er is werk te zien van gastexposant : Joke Hardenbol met wascollages.
Voor het vervolg van de route is er een gratis auto/fietsroute verkrijgbaar.
Informeren kan, reserveren is gewenst en: vol is vol.
U bent van harte welkom en graag tot ziens bij:
BED &Breakfast ‘’Het Oranjetipje ‘’
Gastheer Willem Langendoen
DE POL 17
8337 KS DE POL
0521-589470
www.hetoranjetipje.nl
info@hetoranjetipje

Geen opmerkingen: