PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 7 november 2011

WORKSHOP CHERILYN MARTIN

Workshop werken met Evolon
Evolon® is een eco-vriendelijk non-woven materiaal, afkomstig uit de medische sector. Het is sterk, zacht en ademend: een stof die geschikt is voor gebruik in allerlei dagelijkse
toepassingen. Er zijn op dit ogenblik twee kwaliteiten verkrijgbaar, Evolon Original en Evolon Soft; meerdere soorten/diktes zijn gepland voor productie zoals 60, 130 en 170 gr. *)


Tijdens deze workshop gaan we transferverf en transferkrijt gebruiken om kleur, textuur en gelaagdheid aan te brengen en te onderzoeken. Een van de eigenschappen van Evolon® is dat verf en inkt makkelijk geabsorbeerd worden.


Aandacht wordt besteed aan het maken van composities door heat transfer te gebruiken om tekst en beeld over te brengen van uw eigen meegebrachte laserprints.  Beelden kunnen ook afgedrukt worden met behulp van een inkjet printer: voor wie dit wil doen, graag uw eigen beelden/ontwerpen op een USB stick  zetten en meenemen naar de les (max. formaat A4)


Verder wordt er gewerkt met heat embossing om de stof te versieren met transfer folies en embossing poeders. Hierbij worden stempels gebruikt als hulpmateriaal.

Evolon® laat zich uitstekend bewerken met een textiel soldeerbout, om details te ‘tekenen', elementen uit te snijden, lagen te fusen en randen af te werken.


De resultaten van deze workshop kunnen toegepast worden in diverse textiel projecten o.a. quilts, borduurwerk en kleding.


Deze workshop is voor alle niveau's geschikt. Voertaal Nederlands.
 datum
12 nov. 2011

tijd
van 10 tot 16 uur

locatie
Studio Zijdelings
Kapelstraat 93A, Tilburg

organisatie
Karina van Vught

lesgeld
€ 75,00 (ex. materiaal)

opmerkingen
koffie/thee en lunch zijn inclusief

Inschrijven:

materiaal lijst volgt later 

Geen opmerkingen: