Kunstdagen Stichting Textiel Plus 2012

Stichting Textiel Plus organiseert op 16 en 17 maart 2012 weer haar Kunstdagen in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer met een veelzijdig en inspirerend programma.

Innovatie en Duurzaamheid 
Als thema voor deze dagen is gekozen voor 'Innovatie en Duurzaamheid'. Dit thema loopt als een rode draad door het gehele programma heen en komt veelvuldig tot uiting in de selectie van geëxposeerd werk, performances, workshop, lezingen en demonstraties.

ProgrammaIn de kerk is er een expositie met werk van bekende kunstenaars/vormgevers, maar ook van nog niet zo bekende nieuwkomers en jonge kunstenaars.
Op vrijdag verzorgen Nina Janssen en Pieter Verhees een attractief schouwspel op stelten.
Op zaterdag 17 maart toont Hanneke Parmentier schitterende kimono's en zijn er verrassende performances van Hinnie Steenbruggen.
Op beide dagen organiseert Hawar catwalkpresentaties met kleding van Charity van der Meer.
Natuurlijk is er een leveranciersmarkt met een keur aan textiele materialen en een Arts & Craft markt met een mix van creatieve ontwerpers, die hun eigen producten laten zien en verkopen. Behalve een inloopworkshop over 3D printen wordt er bij diverse stands gedemonstreerd met materialen en technieken: bijvoorbeeld bij de stand van Hawar, waar Harm Harms Wol-tattoo met de punchmachine laat zien en met de funpomp een oud vloerkleed een nieuwe uitstraling geeft.
Bovendien zijn er boeiende lezingen en workshops waarvoor inschrijving van tevoren noodzakelijk is.

Toegang
Openingstijd op beide dagen:  10.00 uur - 17.00 uur
Toegangsprijs: € 12,- 
Passe-partout voor 2 dagen: € 18,-
Korting: €  2,- (met bon uit Textiel Plus)

LocatieDe Grote of Lebuïnuskerk in Deventer gelegen aan het Grote Kerkhof te Deventer.
Lezingen vinden plaats in de Mariakerk, die bereikbaar is vanuit de Lebuïnuskerk.
Workshops hebben plaats in de Latijnse school tegenover de kerk, op Grote Kerkhof 6.

BereikbaarheidDeventer is goed bereikbaar met de trein.
Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Grote Kerkhof.
In de binnenstad van Deventer geldt betaald parkeren.
Aan de overkant van de IJssel (de Worp) is gratis parkeren.
Een voetgangerspontje (niet gratis) brengt je naar de overkant. Dan is het nog 3 minuten lopen naar de Lebuïnuskerk.

KiwanisKiwanis Nederland zal op de Stichting Textiel Plus Kunstdagen met een stand aanwezig zijn om aandacht te vragen voor de actie STOP TETANUS. Nu sterft er iedere negen minuten een pasgeboren kind aan tetanus, een afschuwelijke dood die eigenlijk niet nodig is!! Kiwanis Nederland haalt geld op voor deze actie, onder andere door het inzamelen van oude mobieltjes en gebruikte cartriges.Tijdens de Textiel Plus Kunstdagen kunt U deze inleveren. Hiermee steunt u de actie STOP TETANUS en bevordert u de verkleining van de afvalberg. Kijk voor meer informatie over deze actie op kiwanis.nl en stoptetanus.nl