PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 9 april 2012

MEER OVER : META HEEMSKERK

               
Naam:
Meta Heemskerk 
Woonplaats:        
Eindhoven 
Provincie:            
Noord-Brabant 
Land:                    
Nederland 
Website :  
www.metaheemskerk.com            
-->


Over mij:  
-->
Al zolang ik me kan herinneren ben ik graag creatief bezig: tekenen, handwerken, timmeren, muziek, ik probeerde altijd van alles. Maar pas toen ik via het internet wereldwijd in contact kwam met andere creatievelingen realiseerde ik me dat ik veel meer kon doen met deze creativiteit. Vanaf die tijd is kunst maken mijn passie geworden en heb ik hard gewerkt om mezelf te ontwikkelen. Ik ben cursussen en workshops gaan volgen en inmiddels ben ik veel aan het exposeren.Ik ben begonnen met textiel en heb veel verschillende materialen en technieken uitgeprobeerd. Ik heb een voorkeur voor natuurlijke materialen en ben op het moment bezig om de verschillende mogelijkheden van metaal, vooral koper, te ontdekken.Het metaal wordt bewerkt alsof het textiel is, ik patineer het met technieken die ik heb geleerd om textiel te kleuren. Met eenvoudige handwerktechnieken verwerk ik dit metaal vervolgens tot unieke decoratieve voorwerpen. Hierbij combineer ik het vaak met andere materialen, zoals kokosvezel, hout, beton etc.Een ander materiaal waar ik graag mee werk is bijenwas, waarmee ik, in combinatie met olieverf kleine etsachtige werkjes maak.In mijn kunst  kan ik mijn behoefte om mezelf op een vrije en intuïtieve manier uit te drukken combineren met mijn liefde voor handwerk en knutselen, dat vaak meer geduld en concentratie vergt.Ik hou van experimenteren en dit levert vaak verrassende dingen op, zoals het ontdekken van een manier om koper te patineren door middel van zeefdruk.Op de galeriepagina’s op mijn website laat ik het werk zien dat ik heb gemaakt sinds ik met metaal ben begonnen. Er is ook een galerie met een selectie van mijn eerdere werk.
     

Door mij gevolgde blogs:   
Geen
Favoriete kunstboeken/tijdschriften:
Geen
Favoriete websites
Geen

Geen opmerkingen: