PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 25 februari 2013

WORKSHOP CHERILYN MARTIN


Inside Out       o.l.v. Cherilyn Martin

datum                                   tijd
6 April 2013                          van 10 tot 16 uur
locatie                                  inschrijven         
Studio Zijdelings                   www. zijdelings.eu
Kapelstraat 93A, Tilburg   

In deze workshop wordt polyester batting - de gebruikelijke tussenlaag van een quilt - omgetoverd tot een stof die als ‘buitenkant' gebruikt kan worden.
Dikke batting wordt getransformeerd in een bijzondere stof, die geschikt is voor gebruik in diverse toepassingen in textiel.
Patchwork en quilten, mode projecten, hand/machine borduren en textielvormgeving behoren tot de mogelijkheden.

Het karakter van de stof wordt getransformeerd met lagen Spunfab, Polyfilm, transferfolies en fantasiegarens. Transferverf wordt gebruikt om kleur aan te brengen.

Deze nieuwe stof is dan klaar om verder bewerkt te worden.
De textielsoldeerbout wordt ingezet om vormen uit te snijden en zo positieve/negatieve vlakken te creëren.
Tijdens de les gaan we de diverse toepassingen van deze stoffen onderzoeken.

De stof is bijzonder geschikt als ondergrond voor borduurwerk, gepatched te worden voor  een (art)quilt, of gebruikt te worden in allerlei textielwerkvormen.
Er wordt met de hand of met de naaimachine gewerkt. Deelnemers dienen in het laatste geval hun eigen naaimachine mee te brengen (goed werkend, schoon gemaakt en geolied)


Geen opmerkingen: