PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 2 september 2013

LIA MEIBORG DOET MEE AAN ATELIERROUTE WOERDENAtelierroute Groot Woerden 2013: 11 jaar Atelierroute

Dit jaar hebben zich 49 beeldend kunstenaars uit Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld ingeschreven voor deelname aan de Atelierroute Groot Woerden op 7 en 8 september 2013. Een aantal neemt deel als maatje (zowel uit Groot Woerden als van elders) aan de Atelierroute.
Ook doen op onze uitnodiging 10 kunstenaars uit onze partnergemeente Steinhagen mee, zij exposeren in de Regiobibliotheek aan de Meulmansweg 27 in Woerden. Tijdens de maand september te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek en 7 en 8 september van 10-18 uur.
Van 10 augustus t/m 8 september wordt een overzichtstentoonstelling georganiseerd van de kunstobjecten die zijn gekozen voor het boekje en de website. De expositie wordt gehouden in de Expositieruimte v/h Wasserij "Johanna" aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden.
Geopend vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur, tijdens de route ook op zaterdag 7 en zondag 8 september van 10 tot 18 uur.
Het officiële startsein voor de Atelierroute is op vrijdag 6 september 2013.
De PR voor de route gaat weer via de krant, de radio en de lokale en regionale Radio en TV en Stichting Het Groene Hart. Langs de belangrijkste routes worden billboards geplaatst.
De deelnemers van de Atelierroute 2013 staan op de website.

http://www.atelierroutewoerden.nl/

Geen opmerkingen: