PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 21 oktober 2013

expositie Saskia Weishut


KUNSTKRING HET GELDERS EILAND

Expositie : “De kracht van breekbare schoonheid”.

Zondag 3, 10, 17 en 24 november 2013 van 14 tot 17 uur.

Het bestuur van Kunstkring Het Gelders Eiland nodigt u graag uit voor de opening van onze nieuwe, alweer de 5e expositie van 2013 op zondag 3 november om 14.30 uur. In aanwezigheid van de kunstenaars, Saskia Weishut en Frederike Drop, beide textielkunstenaars. We zijn al open vanaf 14 uur.
De opening van de expositie zal muzikaal omlijst worden door de harpiste Eva Peet uit Doesburg. Eva geeft concerten, maar speelt ook op presentaties, feesten, bruiloften, recepties, diners, openingen of congressen. Recentelijk won ze de aanmoedigingsprijs van het PCC in Enschede; ook speelde ze bij een lezing van Adriaan van Dis en op het landgoed van Herman van Veen in Soest.
De toegang is, net als op de andere dagen, geheel gratis.
Saskia Weishut-Snapper, (Amsterdam). Zij bracht haar jeugd door in het kunstenaarsdorp Bergen N.H. als dochter van Mies Bloch, tekenares (en ontwerpster van vele kruissteekpatronen) en Rein Snapper, kunstschilder, houtgraveur en meer. In 1970 ontdekte Saskia dat textiel haar medium is en vervaardigt ze haar peintisseries.“Ze schildert en boetseert ermee tot er symfonieën van kleur ontstaan, die samen haar verhaal vertellen." Haar werk werd geselecteerd in vele wedstrijden en tentoongesteld in onder meer Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden en Japan.
Meer informatie over Saskia Weinhut vindt U op www.saskia.weishut.com
Frederike Drop-Boonk, (Eibergen).  Textiel zit kennelijk in mijn genen. Onbewust lijkt het doorgegeven te zijn door vele voorouders die als wever werkzaam waren in de Achterhoekse textiel. De liefde voor textiel is ook door mijn moeder meegegeven, en mede door de handwerklessen op school heb ik aan bijna alle technieken mogen proeven. Door een allergie voor wol is uiteindelijk lange tijd het kantklossen op de voorgrond gebleven. In 1990 heb ik mijn diploma bij de Nederlandse Kant Opleiding (NKO) behaald.

Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden. Tel.nr. 0316 – 37 37 32
U vindt de Kerk van Aerdt aan de Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.

Meer informatie vind U op www.kunstkringhge.nl .
Wij zijn ook te vinden op www.facebook.com/kunstkringhge  en op Twitter @kunstkringhge ..Geen opmerkingen: