PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 29 februari 2016

WORKSHOP ELS VAN BAARLE BIJ DIY TEXTILESCHOOLOp 8 en 9 april geeft Els van Baarle een workshop bij de DIY Textile School in Amsterdam.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!


In deze tweedaagse workshop staan werken met kleur en denken in lagen centraal.  Papier en textiel kunnen heel goed samengaan in één (3D) werkstuk. Wij gaan verschillende soorten stof en papier bewerken met was en verf. Je leert batikmethoden en -technieken toepassen op diverse materialen.  Kleur speelt in deze workshop een grote rol. Je leert meer over het mixen, mengen en harmoniëren van kleuren. En je past die kennis meteen toe. Een techniek als zeefdruk kan als startpunt voor een ontwerp dienen maar bijvoorbeeld ook aan het eind van het proces toegepast worden. De kleuren worden  direct op de stof geschilderd. Door het materiaal meerdere malen te bewerken en in ‘lagen’ te werken, creëer je textuur, diepte en een rijkdom aan nuances. Er wordt gewerkt met sojawas, deze was kan gemakkelijk uit de stof verwijderd worden in heet water van 60 graden.

Voorkennis

Niet vereist. Deze cursus wordt voor alle niveaus gegeven.

Data

vrijdag & zaterdag
8 & 9 april 2016

Tijd

10.00 – 16.00 uur. Inclusief koffie en thee. Cursisten neem hun eigen lunch mee.

Locatie

DIY Textile School
Tussen de Bogen 36
1013 JB Amsterdam

Kosten

  • € 210 voor twee dagen inclusief btw
  • Materiaalkosten  € 10 per persoon (was, verf, soda)
  • Het bedrag is inclusief koffie en thee. Cursisten nemen hun eigen lunch mee.

Benodigde materialen

Tijdens deze twee dagen werk je gedeeltelijk met je eigen materiaal dat je zelf meeneemt:
Was , verf (textielverf, Procion, pigmenten), waspannetjes  batikkannetjes (tjantings), enige stempels en een aantal basismaterialen zijn aanwezig.
Voor de overige materialen (zoals katoen, zijde, verschillende soorten papier, eigen stempels, penselen en kwasten zorgt de student zelf.
http://www.diytextileschool.nl/was-op-papier-en-stof/#.VtSY2CnHQu0

Geen opmerkingen: