PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 12 september 2016

GALERIE: Joke Hardenbol

Ik maak graag boekjes op allerlei verschillende manieren. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om boeken te maken dat dat nooit gaat vervelen.
Bovenstaand boekje is geïnspireerd op een foto die ik zag. Het origineel was bedoeld om borduurgarens in te bewaren door Chinese dames heb ik begrepen.
Ik had geen patroon, alleen die foto en heeft heeft me heel wat gepuzzel gekost om uit te vinden hoe het vouwwerk in elkaar zat.
Inmiddels heb ik begrepen dat er zelfs iemand is die daar workshops in geeft, maar dat wist ik toen nog niet.
De basis is fabric paper. Papier op stof geplakt dus. De stof heb ik aan een kant met de gelatineplaat bedrukt en aan de andere kant beplakt met patroontekenpapier dat ik eerst verfrommelde. Vervolgens ook dat beschilderd en beplakt met een afbeelding van Isis. Goudfolie op het papier aangebracht en toen moesten de doosjes gevouwen worden.
Na heel wat proefjes ontdekte ik hoe het zat. Vervolgens onderin een grote doos gemaakt, op de 2 zijkanten ieder een kleinere doos en op de zijkanten daarvan weer een kleiner doosje.
In plaats van borduurgarens zit in ieder doosje een op Egypte geïnspireerde collage.
Het papier dat ik heb gebruikt om de doosjes te maken is bedrukt met de gelatineplaat.
Als laatste heb ik er nog wat kraaltjes op geborduurd en een koord aangebracht om het boek te sluiten.

2 opmerkingen:

Hélène Derkx zei

heel mooi en verrassend

Hannie de Beer zei

Leuk, om dithier op deze blog te zien! Dit zou ik nog wel eens willen maken bij je?