PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

woensdag 28 september 2016

OPEN HUIS RIA VAN DIJK OP 1, 2 15 EN 16 OKTOBER Deze extra open dagenzijn in het kader van Art-Experience, met activiteiten in en om de Dorpsstraat.
Het uitgebreide programma is te vinden op: http://www.terra-artprojects.com/art-experience/

Ik heb deze zomer aan een opdracht gewerkt. Dit werk is voor de open dagen nog even terug geleend.
Er moest een kunstwerk in de huiskamer komen, waarin door de overleden echtgenoot gemaakte foto’s zouden worden verwerkt. Dit om een nieuwe periode in te luiden. In formaat, kleur en uitvoering had ik volledig de vrije hand, maar de een wilde kleurrijk en realistisch, de ander wat gedempter van kleur en wat meer symbolisch. Een eervolle, maar erg moeilijke opdracht. Ik wilde een aantal werken gaan maken, zodat er in ieder geval een werk gekozen kon worden, waar een “klik” mee zou zijn.
Na wat experimenteren kwam ineens hun hele verhaal in het werk te zitten en kon het werk niet meer kleiner worden. Een behoorlijk formaat: 140 x 75cm. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling.
Dat de opdracht geslaagd was, bleek bij het zien van een eerste versie. De volgende opmerking was een groot compliment: Ik vraag wat en zij maakt het gewoon. De latere aanpassingen gaven nog meer enthousiasme.
De foto bovenaan is  het bovenste deel van het werk en hieronder een paar foto’s waarnaar gewerkt is.
Een aangestoken lucifer leek wel een engel.  Jaren geleden is hij als kerstkaart verstuurd. 
 
 
          Opvliegende zwanen. Dit mochten ook veertjes worden.  De bomen in de verte zijn onder aan dit deel gebruikt. 

1 opmerking:

Unknown zei

mooie opdracht Ria en heel knap uitgevoerd!