PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 27 maart 2017

MARIET RANKENBERG BIJ HAWAR
Techniekavond: wateroplosbare vliezen

met Mariet Rankenberg op 17 mei 2017 van 19:00 tot 21:30 uurDe techniekavonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een techniek. De docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om (opnieuw) met een techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is en zelf uit te proberen of een bepaalde techniek wel wat voor u is.

Door te werken met wateroplosbaar vlies lukt het Mariet Rankenberg om de meest mooie en tere werkstukjes te maken. Door gebruik te maken van deze verdwijnstoffen, in water oplosbare hulpmaterialen, kunnen ook ‘moeilijk’ te naaien dunne en transparante stoffen gemakkelijk op de naaimachine worden verwerkt. Een werk kan zelfs met louter naaimachinegarens worden gemaakt of met enkel mooie garens, vezels of kleine stofstukjes. Maar ook met de hand kan op wateroplosbaar vlies worden geborduurd…

Op deze techniekavond zal ze u een scala aan mogelijkheden laten zien die wateroplosbare vliezen bieden. Zij geeft deze avond uitleg bij de mogelijkheden, tips voor de verwerking en natuurlijk tekst en uitleg bij haar eigen werk. Kortom, ontdek deze avond wat er met de verschillende soorten wateroplosbaar vlies allemaal mogelijk is.

Meer info op www.hawar.nl/school
Geen opmerkingen: