PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 4 juni 2018

2 EXPOSITIES WILLY SCHUT

 
Waarschijnlijk staat het al dikgedrukt bij u in de agenda, de feestelijke opening van onze nieuwste expositie. Want u bent uitgenodigd om dit te komen vieren!
 
Verbindingen bestaan in vele vormen en verhoudingen. In de vorm van relaties tussen mensen en de buitenwereld, maar bijvoorbeeld ook in objecten die door verbindingen van materieel een nieuwe constructie of patroon vormen.

Laat je deze avond verrassen door onze storyteller die je die avond meeneemt op reis. Uiteraard serveren wij heerlijke Food & Drink Design passend in de expostie. Maar misschien laat jij je verborgen talenten zien met je beste dansmoves in onze Silent Disco!
Wanneer?
 
“Connections”
donderdag 7 juni van 17:30 - 21:00 uur

 
MET WERK VAN:
ALEXANDRA DRENTH | JULE CATS | KOEN JACBOS | WILLY SCHUT |
STUDIO PETRA VONK | LAURA BROUWER | WILMA VERMEIJ | KEES VALENTIJN |
JORIS LINK | SVEN HENNING | MAARTJE BLANS | BINTHOUT | GRAYPANTS 

Wij nodigen u en uw partner of collega van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Indien wij op uw komst mogen rekenen, ontvangen wij graag uw aanmelding voor dinsdag 5 juni via
https://goo.gl/forms/7CZEp3DkeFQKK8wa2

De uitnodiging is persoonlijk en geldig voor 2 personen. Wees er snel bij, want er geldt een maximum aantal aanmeldingen. 

 
Tot ziens op donderdagavond 7 juni
Dutch Design Hotel Artemis

www.artemisamsterdam.com
 
ps. Bent u van plan met de auto te  komen? Tijdens de openingsavond zijn er gratis uitrijkaarten beschikbaar voor de garage van Artemis

 

Geen opmerkingen: