PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 11 november 2019

KITTY KORVERPersbericht

Net na haar verhuizing naar Twello exposeert Kitty Korver ( De Bilt, 1969) al haar (beschikbare) vilten wandobjecten in het provinciehuis van Flevoland in Lelystad! Een mooie, passende en eervolle afsluiting van de 15 jaar die ze in Flevoland heeft gewoond en gewerkt.
In deze overzichtstentoonstelling is goed te zien hoe zij zich in de afgelopen jaren in haar werk heeft ontwikkeld.
Voor wie haar werk nog niet kent:
Haar strakke, schaalvormige vilten wandobjecten zijn technisch vernieuwend te noemen in de textielkunst en zijn een warme , soms kwetsbare en intieme weergave van haar innerlijk. Op eigenzinnige wijze behandelt ze de wol. Ze vilt, zowel nat als droog, ze snijdt relief, plaatst applicaties van wolpluizen en haar meest recente expressiemiddel zijn fragiele zelfgespoten porseleinen, ingekleurde elementjes die boven het oppervlak van de schaal lijken te zweven. Deze toevoeging verraad haar eerdere ervaring in de keramiek en gaat hiermee de strikte textielkunst voorbij.
Kortom: Het werk van deze dame is one of a kind.
Voor wie niet in de gelegenheid is te komen: Neem een kijkje op haar website: www.kittykorver.com voor foto’s van haar werk en achtergrondinfo.

De Expositie Vilten Wandobjecten van Kitty Korver in het Provinciehuis Flevoland te Lelystad is te zien van
van 23 oktober tot begin december 2019 en
elke werkdag te bezoeken van 9:00 tot 17:00 uur  Lelystad.

Adres: Visarenddreef 1, 8232  JN Lelystad.

Geen opmerkingen: