PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 22 november 2010

TUINSTRUINEN, textielkunst in tuinen IDe voorbereiding voor de textielkunstroute is in volle gang. Het evenement vind plaats in de Kop van Overijssel, omgeving Steenwijk van 15 mei tot 15 september 2011. 
In een aantal prachtige tuinen worden textielobjecten geplaatst in de borders, in het gras, hangend in bomen en op of in het water. Reeds 21 Steekplussers hebben zich aangemeld en ik neem aan dat er al druk aan jullie idee gewerkt wordt. Het zou leuk zijn om dit te vernemen via het blog.
Er is natuurlijk veel te regelen. 
Ik heb een artikel geschreven over de combinatie tuinen met textiel wat in januari geplaatst wordt op de website van Tuinstruinen. De folder moet worden aangepast, tijdschriften ingelicht, de VVV kantoren van de omgeving, de recreatiekranten van de regio enz. Ik heb ook contact met Radio Steenwijk die aandacht zullen besteden aan dit evenement in hun programma: Uit in de regio. Ik ben uitgenodigd voor een interview en wat zal ik reclame maken voor ons Steekplussers.
Zelf ben ik nog niet hard aan het werk voor de textielroute, ik had een idee, een aantal drijvende bollen op het water, een is af, die drijft in de badkuip om te zien hoe het materiaal zich gedraagt. 
Hélène Derkx

Geen opmerkingen: