PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

vrijdag 27 januari 2012

EXPOSITIE DE MEIDEN VAN DORDRECHTTot en met 22 februari exposeren Maria Verboom en Joke Hardenbol samen met nog  een aantal Dordtse collages in kunstcafe De Galerie in Warmond.


De meiden van Dordrecht
Acht professionele kunstenaressen, allen uit Dordrecht, laten een grote variëteit aan werken zien in het Kunstcafe de Galerie in Warmond. Bij Maria Verboom staat de vormgeving in textiel voorop. Marjan de Mol laat haar draagbare textiel zien. Zij heeft veel kennis op dit gebied opgedaan en met die kennis is zij in staat om bijzondere kleding te maken. Creaties zijn intercontinentaal geinspireerd, kleurrijk, veelzijdig, maar vooral een beetje anders.  Joke Hardenbol werkte aanvankelijk met afvalmaterialen, voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en technieken om haar ideeen vorm te geven. Papier en textiel zijn nu haar favoriete materialen. De natuurfoto’s van Nel de Mol zijn direkt verbonden met haar passie voor de Zeeuwse kust en haar activiteit al wandelcoach in dat gebied.
De schilderijen zijn van Sjane de Haan , waarin veel rood is verwerkt en de doeken stralen daardoor warmte, kracht en helderheid uit, en van Wytske van de Kamp. Zij is een veelzijdig schildertalent met een bijzondere kleurgevoeligheid en een diepe beleving van de natuur. Haar werken gaan van impressionistisch tot abstract.
De laatste twee kunstenaressen die meedoen aan deze expositie zijn Ricky Kanters en Gerreke van Veen. De laatste is een oude bekende en was zeer succesvol bij haar laatste expositie van haar keramische beelden. Ricky Kanters haalt haar inspiratiebron uit het dagelijks leven en haar objecten zijn vaak een combinatie van materialen o.a van glas en keramiek.
Deze eerste expostie in het nieuwe jaar is van 13 januari tot en met 22 februari van woensdag tot en met zondag te bekijken in het Kunstcafe de Galerie in Warmond. 

De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00.  
Adres: Dorpsstraat 40 te Warmond
tel. nummer : 071-5123064
website :http://kunstcafedegalerie.nl Geen opmerkingen: