PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 5 augustus 2013

EXPOSITIE RIA VAN DIJK


EXPOSITIE RIA VAN DIJK EN XANDER BREUMELHOF

Van 1 augustus tot 20 september worden in de lobby van het NH Hotel in Zoetermeer werken getoond van Ria van Dijk en schilderijen van Xander Breumelhof, lid van Ateliers 1819.
De strakke abstracte schilderijen van Xander combineren mooi met het organische en meer realistische werk van Ria. Het werk van beide kunstenaars is zeer kleurrijk.
U bent nu al van harte welkom, maar zeker voor het bijwonen van de opening op 1 september om 16:00 uur. De expositie (met ongeveer 30 werken), zal te bezichtigen zijn tot 20 september in het N.H Hotel aan de Danny Kaye laan (naast Mandelabrug). De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 20.00 uur.
Ria van Dijk toont vooral werk wat tot nu toe niet in Zoetermeer gezien is: werk naar het thema Groei, impressies van haar reizen in China, naast werken over Zoetermeer. Dit wordt aangevuld met ander werk om er een geheel van te maken. Haar werk is soms abstract, dan wat realistischer, met een expressief kleurgebruik.
Zij gebruikt al jaren de batiktechniek als rode draad door haar werk. De laatste tijd heeft ze de combinatie van batik met zeefdruk ontdekt. Daarbij worden de zeefdrukken niet altijd op de originele manier gebruikt, maar dienen de afdrukken vaak als kleurtoets in het werk. Het gebruik van dekkende verf in combinatie met transparante verf geeft een spannende combinatie.
Xander Breumelhof heeft een grote passie voor olieverf op doek. Zijn kunst kenmerkt zich door een geabstraheerde weergave van mensen en abstracte omgevingen. Tijdens deze expositie zal hij zijn nieuwste werken tonen, die volledig abstract zijn. Ook werkt hij nu bijna alleen nog met het schildersmes, wat goed is te zien aan de strakke en hoekige vormen. Vanuit zijn sterke lijnvoering en fel primair kleurgebruik met een oververtegenwoordiging aan blauw creëert Xander een geheel eigen en goed herkenbare stijl. Hij streeft naar het overvallen van de kijker door het gebruik van contrast en felle kleuren. Het optimale resultaat wordt bereikt als de kijker blijvend langs alle elementen wordt meegenomen (in een rondje blijft lopen).

Geen opmerkingen: