PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 13 mei 2019

DE MUZEN MET RIA VAN DIJK

De muzen, kunst geïnspireerd op bijzondere ontmoetingen.
 
Zeven Zoetermeerse kunstenaars van Terra Art Projects zijn een samenwerking aangegaan met een bijzonder persoon, door echt samen te werken of te werken in elkaars aanwezigheid.
Op vrijdag 26 april om 16.00 uur is de opening.
 
Ria van Dijk heeft echt samengewerkt met Raymond Macaya, een medereiziger van de textiel-fotografie reis door Japan in 2018. Hij is door Ria gekozen omdat hij het aandurfde tussen allemaal enthousiaste vrouwen zo’n reis te maken en door zijn opmerking in een Japans batikmuseum: Ria, ik kan niet wachten om in Nederland weer met batik te gaan beginnen.
En dat heeft hij gedaan.
 
Ria en Raymond hebben door omstandigheden erg veel werk gemaakt: een kamerscherm en zestien kleinere werken gemaakt, waarvan er acht zijn te zien.
 
Uitgangspunt van hun werken waren vier foto’s van Japan, die ze van zichzelf en van elkaar hebben uitgekozen. De resultaten hoefden niet herkenbaar te zijn en de sfeer niet Japans.
Achteraf hebben ze niet op elkaars werk gewerkt, omdat het toch wel spannend was, omdat ze elkaars werk niet wilden verknoeien. Het heeft hen allebei erg veel tijd gekost, maar ze zijn er al die tijd met veel enthousiasme aan bezig geweest. De bijgevoegde werken zijn nog niet af.
 
 
26 april - 7 juli 2019 TERRATORIUM, geopend van wo t/m zo van 13-17 uur (m.u.v. 30 mei en 9 juni), Dorpstraat 12, Zoetermeer.Geen opmerkingen: