PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

maandag 5 september 2011

GALERIE : JOKE HARDENBOL
Altaar Godin
De afgelopen 3 jaar heb ik gewerkt met het thema “De Godin”.
Op dit moment heb ik een expositie waarin al mijn Godinnenwerk is te zien. Een van de stukken van deze expositie is het bovenstaande altaarkastje of Heilig Huisje.
Het is een basisvorm van papier-machè, waaroverheen een ’hoes’ zit van textiel.
Het textiel is in eerste plaats beschilderd met acrylverf, daarna gestempeld. Dit is als basis gebruikt voor een drie dimensionale collage waarin verschillende materialen en technieken zijn toegepast. De dakpannen zijn van Tyvek, er zijn onderdelen van zelfdrogende klei, koper, een oud sieraad, kant enz. Voor de koeiekop (oud symbool van de Godin) heb ik de hele Koninginnedagmarkt afgezocht, uiteindelijk de goeie maat koe gevonden, zijn kop afgezaagd en beschilderd.
Het Godinnefiguurtje staat in een holte (sigarenkistje)
Op de achterkant staat een gedicht dat ik met de printer of de stof heb gedrukt.

Hieronder nog wat foto’s van het “work in progress”.

1 opmerking:

christina zei

Ontzettend leuk om te zien hoe je em hebt opgebouwd. Ik vind die dakpannen van tyvek ook zo mooi.