PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

maandag 15 februari 2010

MEER OVER : Willy schut
Naam :              
Willy Schut
Stad :                 
Nijkerk
Provincie :          
Gelderland
Land :                 
Nederland
website :          


 


-->
Over mij:
Komend uit een gezin waar kunst, naald en draad de basis was van mijn opvoeding, is de liefde voor textielkunst al snel geboren.

Ik voel mijzelf dan ook een beeldend kunstenaar met een passie voor vrij machinaal borduren.Mijn werk bestaat voornamelijk uit een combinatie van schilderen, appliceren en vrij machinaal borduren. Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo teken ik met de naaimachine.

De materialen die ik gebruik krijgen alle ruimte zodat ze helemaal tot hun recht kunnen komen. Zo gebruik ik onder andere garen, stof, verf, inkt, transfer prints en papier.
Veelal ontstaan mijn werken vanuit een overkoepelend thema. De inspiratie voor die thema’s  komen voort uit dagelijkse gebeurtenissen, nieuwe connecties, verloren contacten of het op doen van nieuwe ervaringen.
Het beeld wordt laag over laag opgebouwd met verschillende materialen en veelal door middel van machinaal borduurwerk met elkaar verbonden.


Na een aantal jaren bezig geweest te zijn met het thema Stad, werk ik nu al lange tijd aan de serie VERBINDINGEN. Verbindingen in de ruimste zin van het woord. Zoals de connecties die mogelijk zijn door mens en materiaal maar ook de verbindingen die verbroken of afgesloten zijn.

Verder maak ik textiel verzamelingen die ik verwerk in kunstboekjes en kistjes. Ook assemblages vind ik fijn om te maken.In 2015 heb ik bij de Internationale wedstrijd van het STIDOC, de 2e prijs vakjury prijs en de publieksprijs gewonnen voor mijn boek “Waterland”.Twee jaar kunstacademie en diverse masterclasses hebben mijn aanleg voor compositie versterkt.
Sinds 2015 volg ik een kunstopleiding bij Upgraders in Art – Arnhem.
Ik doe mee aan groep en solo exposities en in de zomer sta ik regelmatig op kunstmarkten in het land.
Ik werk vanuit mijn atelier aan huis.

Mijn website (www.willyschut.exto.nl) is een fijne verzameling van geluk en frustratie momenten.Publicaties
:- Nijkerk Nu -            betreffende Kunstproject op basisschool Het Baken - februari 2012

- Nijkerk Nu -            ter gelegenheid van de uitgave van mijn fotoboek - april 2007

- Ariadne at Home - interview met als titel: Mijn passie voor borduren - augustus 2006.
- Textiel Plus –         naar aanleiding van het winnen van de publieksprijs - februari 2002.
Prijzen:
2009 - geselecteerd voor de Pfaff Embroidery challenge met het schilderij "Werk in uitvoering".
2008 - 3e prijs met het schilderij   “Behind closed doors”.
2002 - publieksprijs met haar schilderij 'Vriendinnenband-gouden band'.
1995 - 3e prijs met het schilderij 'Dream Melodies'.


Het thema was: 'MUZIEK'.
De laatste drie wedstrijden waren uitgeschreven door Stichting Textiel-Plus (www.textielplus.nl)

Aankopen:
Diverse particulieren,
Meerwegen scholengroep, Accent Nijkerk,
United Holding te Huizen

Opleidingen:
 2013 tot heden:         Coaching Maryan Geluk

2011:                           Workshops zeefdrukken bij Monique Schep,
                                      Zeist
2012:                           Masterclass bij Janske Megens Nijmegen.

2009 tot eind 2011:  Masterclass bij Frans Megens Nijmegen

2007-2008:                 Parttime opleiding aan de Nieuwe                                                  Academie Utrecht


 

Exposities:
Zij heeft regelmatig groeps- en solo exposities in het hele land.
Daarbuiten staat zij regelmatig op kunstmarkten door het hele land.

Soms werkt zij ook aan specifieke opdrachten.

Door mij gevolgde blogs :                
n.v.t.
Favoriete (kunst-)boeken/tijdschriften :     
diverse
Favoriete sites:                             
diverse


2 opmerkingen:

marijke bongers zei

Ha Joke, het ziet er mooi uit! Groet Marijke

Saskia Weishut-Snapper zei

Goede, interessante site!