PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

maandag 10 mei 2021

DIRKJE V.D. HORST=BEETSMA EXPOSEERT IN HET ZANDVOORTS MUSEUM




Het museum is vanwege Covid nog dicht, maar ze hopen eind mei open te gaan . De
tentoonstelling kan verlengd worden tot ergens in augustus.

Dirkje is de enige met textielwerk  en het is boeiend om te zien het geheel.
Zoveel verschillende kunsten

 

daar staat de hele tentoonstelling gefilmd, binnen en buiten.
 
Er is een catalogus.
 

Zandvoorts Ode aan het Landschap

Op vrijdag 7 mei hoopt het Zandvoorts Museum de tentoonstelling 'Zandvoorts Ode aan het Landschap' te openen. Het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) heeft voor het jaar 2021 het thema 'Ode aan het landschap' gekozen en door het hele land zijn er exposities en manifestaties aan dit thema opgehangen.

Gastcurator Dolf Middelhoff heeft een keur aan Nederlandse kunstenaars, uit het hele land, bereid gevonden een bijdrage te leveren aan deze expositie. Er zal een zeer breed spectrum worden getoond aan kunstuitingen, technieken en materialen: olieverf, acryl, aquarel, inkt, pastelkrijt, etsen, sculpturen, keramiek, fotografie, textiel, land-art en lichtkunst. Daarnaast is gestreefd naar een zo breed mogelijke interpretatie van het thema 'landschap'. Het landschap geportretteerd – puur om de schoonheid, het landschap als idee – in meer of minder abstracte vorm, het landschapsdetail, het industriële landschap, het stedelijk landschap, het landschap als decor voor een verhaal. De baaierd aan stijlen bevat alles tussen 'brutaal/stoer' en 'breekbaar/etherisch' en qua afmeting past de zeer afwisselende selectie van werken tussen 172 x 274 cm en 7,5 x 6 cm. Voor de meer beschouwende bezoekers wordt tenslotte een kleine selectie aan poëzie gepresenteerd.

In de buitenruimte, op het Badhuisplein, grenzend aan het strand, krijgt de expositie een verlengstuk in de vorm van 30 buitenpanelen van 85 x 120 cm.

De expositie loopt t/m 18 juli 2021.

 

Deelnemende kunstenaars:

Dinie Boogaart; https://www.dinieboogaart.nl/

Marije Bouman; https://www.marijebouman.nl/

Sonja Brussen; https://www.sonjabrussen.com/

Cor Buisman (over Cor); https://www.galerieoverstroom.nl/nieuws/18-huidige-exposant/123-kunstenaar-cor-buisman.html

Frank Eerhart; https://www.frankeerhart.nl/

Bruno van den Elshout; http://www.newhorizonsahead.nl/

Mariette van Erp; https://www.mariettevanerp.com/

Hermine Grob-Riswick; https://herminekeramiek.nl/

Mieke de Haan; https://www.miekedehaan.nl/

Han van Hagen; https://kunstduo.nl/index.php/kunstcentrum-hofstede-duet/han

Theo ten Have; https://www.theotenhave.nl/

Marianne van Hest; http://www.mariannevanhest.nl/

Henk ter Horst; https://hth37.nl/

Dirkje van der Horst-Beetsma; http://dirkjevanderhorst-beetsma.eu/

Corry Kooy; https://corrykooy.nl/

Lisette Koren; http://www.lisettekoren.com/

Paul de Kort; https://www.pauldekort.nl/

Iet Kortschot; https://www.ietkortschot.nl/

Titus Meeuws; https://www.titusmeeuws.com/

Jurriaan Molenaar (over Jurriaan); https://www.mariancramer.com/artists/jurriaan-molenaar/

Olphaert den Otter; https://www.olphaertdenotter.com/

Jan Radersma; https://www.janradersma.com/

Daan|Studio Roosegaarde; https://studioroosegaarde.net/

Harald Schole; https://www.haraldschole.nl/

Niels Schouten; https://nielsschouten.exto.nl/

Jan van Tilburg; https://janvantilburg.exto.nl/

René Tweehuysen; https://www.renetweehuysen.nl/

Gineke Zikken; http://www.ginekezikken.nl/

Nynke van Zwol; https://nynkevanzwol.com/

Geen opmerkingen: