PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

maandag 13 september 2010

MEER OVER : Toos Huisman


Naam:
Toos Huisman
Stad:
Julianadorp
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Nederland
Website:
www.textieltoos.nl


Over mij:

Ik ben een geboren Veluwse, getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb jaren in de gezondheidszorg gewerkt. Een grote passie heb ik voor textiel en handwerken en wel in de breedste zin van het woord. Heel veel verschillende technieken en materialen zijn in de loop der tijd de revue gepasseerd. Inspiratie haal ik uit de natuur, strand en zee. Op textielgebied heb ik workshops en cursussen gevolgd, o.a. de Advanced Course van de Opus School of Textile Arts van Julia en Alex Caprara. Sinds 1995 ben ik lid van Steek Plus. Naast het textielwerk volg ik schilder- en tekencursussen. Ik werk graag met allerlei materialen. In opdracht van de Vredeskerk te Den Helder, heb ik zes wandpanelen ontworpen en uitgewerkt, voorstellende: water, aarde, vuur en lucht (zie mijn website) Ik heb op diverse plaatsen in het land geëxposeerd. Hou ook van vernieuwingen, werk met tyvek plastiek en, acryl verf, machinaal borduren is een passie, vervelen doe ik me niet
Verder hou ik van lezen en tuinieren, geniet ik van mijn 2 kleinkinderen en een ,,aangewaaid” kleinkind. Kan ook uren in de keuken staan, en met zijn allen aan de tafel te genieten. En van alle kleine dingen in het leven geniet ik. En voel me samen met mijn partner, Bart, erg rijk.Door mij gevolgde blogs:
Geen
Favoriete tijdschriften:
Embroidery
Stich
Textielforum
Favoriete site's:
alle textielsite's


 

Geen opmerkingen: