PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

donderdag 6 augustus 2015

MEER OVER: Dorien van Voorden

-->
NAAM: 
Dorien van Voorden

WOONPLAATS: 
Nijmegen

PROVINCIE: 
Gelderland

LAND:
 Nederland

WEBSITE: 


OVER MIJ:  
Ik ben een vrouw vol liefde voor textiel en kleur, ik kan geroerd zijn door al het kleurrijke wat ik maak en dat wil ik graag delen.
De liefde voor alles wat met textiel te maken heeft heb ik van mijn moeder meegekregen. Altijd waren haar handen bezig, ze naaide al onze kleding, breide truien en borduurde mooie merklappen. Dat handwerken vond ik al van heel jongs af aan boeiend. Iets zelf maken, zoals jij het wilde, met kleuren en materialen die je zelf kon bepalen, dat was de uitdaging. Ik naaide kleding, breide truien en maakte wandkleden, beren en poppen.
Kleuren in de natuur, ieder jaargetijde weer anders, kunnen mij ontroeren. Kleur en vorm in architectuur, soms heel subtiel aanwezig boeit me mateloos. Ik zie prachtige kleurencombinaties in advertenties, in decors op T.V., in films. Dit alles inspireert me tot het maken van mijn handwerken.
Zo ben ik geboeid door vooral de kleuren van lappen stof, van wol, van borduur- en naaigarens. Zij dagen me uit om er iets mee te doen, ik maak er quilts van en viltwerk van, ofwel een werk waarin diverse materialen gecombineerd worden.
Ik ben een autodidact, heb me in de loop der jaren verdiept in de verschillende technieken en heb bij verschillende kunstenaars lessen gevolgd.DOOR MIJ GEVOLGDE BLOGS: 

Verfvirus, Veerle Maes, Sarah Lechner, Mariet zo is het maar net, Waterlelie Design, Green in the middle, Blij dat ik brei.

FAVORIETE (KUNST-)BOEKEN/TIJDSCHRIFTEN:
Boeken: Kleur van Theo Schildkamp, Ornament Symbool en Teken van René Smeets, Tekens van Geluk uitgave Happines
Tijdschriften: Vezel, TextielPlus, Handwerk zonder Grenzen, Roots, Vogels,

FAVORIETE WEBSITES: 
o.a. Suus Photography


1 opmerking: