PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

maandag 28 juni 2021

BERICHTEN VAN GEESKE BANGMA

 


Graag nodig ik u uit voor het open atelierweekend op zaterdag 26 en zondag 27 juni, van 12.00 tot 17.00 uur.

 

“Op een beeldende manier stoffen bewerken”

Op beide dagen, om 16.00 uur, is er een demonstratie: “Op een beeldende manier stoffen bewerken”.

 

Naast de textielkunst en textiele sieraden exposeert edelsmid/edelsteenkundige Geertrui van Leeuwen een aantal sieraden.

 

adres:

Geeske Bangma

De Poel 5

8551NH Woudsend

www.g-bangma.nl


 Expositie Tsjerkepaad

 ”Textiel Vierkant Anders”

Thema “Verwondering’’

van 3 juli-11 september 2021,

op zaterdagen van 13:30 uur - 17:00 uur 



ONLINE EXPOSITIE

Sybrecht Bosker

Anneke Herrold

Elly Nederpeld

Irene v.d. Bekerom

Lia Meiborg

Franke Martens

Het laatste thema voor de online expositie is: Klaprozen. Een mooi thema nu overal de klaprozen massaal bloeien na het natte voorjaar.

Hierboven nog 6 nieuwe werken met dit thema

dinsdag 22 juni 2021

ONLINE EXPOSITIE

Anneke Herrold

Helene Derkx

Inge Witvers

Ook deze week weer nieuw werk.

Hierboven van het thema: Wolkenluchten.

En hieronder het nieuwste en laatste thema: Klaproos.

Deze online expositie wordt afgesloten.

35 thema's zijn er langs gekomen, maar nu exposeren in 'het echie' weer kan deze online expositie stoppen.

Natuurlijk blijft het album staan ​​en kunt u nog altijd altijd terugkijken.


Attje Oosterhuis

Helene Derkx


ATTJE OOSTERHUIS EXPOSEERT




Op Landgoed Verhildersum Leens is tot 31 oktober de expositie VOORTBORDUREN.
Voor info zie
www.verhildersum.nl

Met drie kunstwerken is  Attje Oosterhuis weergegeven in de sub-expositie VOORTBORDUREN: werken anno 2021. De werken tentoongesteld in de Borg en in de Boerderij.

In de bijlage een poster van de tentoonstelling.



SYBRECHT BOSKER EXPOSEERT



 

ZOMERWEEK BIJ HAWAR MET MARIET RANKENBERG

Van 26 t/m 30 juli 2021 bij Hawar in Oldeberkoop:


Zomerweek met Mariet Rankenberg
Een week lang werken met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve poot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, vooral haar prachtig kleurgebruik opvalt.

Thema's zijn: handborduren, machinaal borduren, stof en stofoppervlak manipuleren maar ook breiprojecten zoals het ontwerp van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. 




Mariet omvat veel inspirerende werkstukken waaronder de werkstukken die ze in Vezel heeft beschreven willen ook met die projecten kunt u aan de slag gaan. Ook kunt u uw eigen projecten die niet af zijn van met u vastliep, meenemen en met haar hulp gaan werken aan de aanvang.

Mariet geeft les op maandagmiddag van 14 tot 17 uur en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13 uur. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven van een groter werkstuk maar u kunt ook op pad gaan in Friesland. Blijft u in het atelier, dan mag u de keuken gebruiken. Behalve op maandag er elke dag om de helft wordt één heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd en met de lunch wordt op vrijdag de week ook afgesloten.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week hebben gemaakt en samen met Mariet besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren.
Meer info op www.hawar.nl/school 

maandag 14 juni 2021

KUNSTWANDELROUTE ZOOTEX


Mocht je in de buurt van Borculo komen dan kun je de kunstwandeling ( 3,5 km gevarieerd terrein) lopen met 33 kunstwerken langs de route. Zoo-tex heeft de draak van Gelre geplaatst, een totaalproject van 9 meter lang. Ieder lid heeft een onderdeel gemaakt. Marga Lagrand heeft er zelfs nog een minidraak bij gemaakt. Zaterdag 12 september is de laatste dag.

ONLINE EXPOSITIE




Klary v.d. Pol



Inge Witvers

 Wij zijn bijna aan het einde van de online expositie, maar deze week nog 4 werken. Tweemaal voor het thema Symbolen en tweemaal voor het nieuwe thema: Wolkenluchten.

Lia Meiborg

Gerda Schild


EXPOSITIE KANTFABRIEK

 



De expositie is  te zien in de Kantfabriek te Horst. Er is een catalogus .
Cherilyn, Jette Clover, Mirjam Pet en Dirkje v.d. Horst zijn lid van de groep.
Titel : "QA-Material Evidence" is tot 26 september in De Kantfabriek in Horst.

BERICHT VAN SASKIA WEISHUT

Aan al mijn lieve  vrienden en andere belangenstellenden, 

Het eerste weekend van juli wordt in de Westergas de EuropArtFair gehouden, een Fair voor contemporaine kunst. 

Ik wil jullie hier graag gratis toegangskaartjes voor aanbieden (normaal € 15,00), maar die moet je wèl zelf per mail bestellen op  www.europartfair.com/tickets .

Zaterdag 11.00 – 20.00 of zondag 11.00 – 17.00  Er wordt gewerkt met een tijdslot.  

Op het bestelformulier dat je dan krijgt, moet je vermelden EAF33. 33 is het nummer van mijn stand. 

Het adres van dit bijzondere gebouw is Pazzanistraat 33, 1014DB Amsterdam.  Voor de navigatie Klönneplein 1 .

Ik hoop jullie daar te zien!

Groetjes van Saskia Weishut-Snapper

Expositie Museumcollectie als inspiratiebron - SieboldHuis Leiden

Ieder kunstenaar werkt bewust of onbewust vanuit de traditie van het verleden. Dat geldt voor de professionele kunstenaar en voor de kunstenaar in vrije tijd. In de Masterclass 'Heden en verleden, museum als inspiratiebron' zijn kunstenaars uit verschillende textieldisciplines heel bewust op zoek gegaan naar dat verleden. Zij laten zich inspireren door de prachtige voorwerpen in het Japanmuseum SieboldHuis. Zij gebruiken deze inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse verwerking.


Deze zoektocht heeft geleid tot bijzondere eigentijdse verwerkingen van een historisch gegeven. De groep cursisten is tijdens dit proces begeleid door textielkunstenaar Erna van Sambeek. De cursisten kregen de opdracht de werken niet groter dan 50x50 cm te maken. Voor de deelnemers is dit een beperking maar ook een uitdaging. Welk detail, welke inspiratiebron vanuit het museum wil ik in als uitgangspunt nemen? En hoe pas ik dit toe in mijn eigen stijl, mijn eigen ontwerp? 


Een sneak preview van de eindresultaten

Er zijn vier bijeenkomsten geweest om dit proces met elkaar aan te gaan. Het is een individuele zoektocht geweest met ondersteuning van Erna van Sambeek en de input van de mede-cursisten. Zo zijn ideeën ontstaan, getoetst, afgekeurd maar vooral ook uitgewerkt tot een werkstuk met Japanmuseum SieboldHuis als inspiratiebron. Door Covid-19 is het Textielfestival 2020 niet doorgegaan. Het werk van de deelnemers van deze Masterclass is van 8 tot en met 30 augustus 2021 (verlengd) in het museum te zien.


In dit online magazine vind je de achtergrondverhalen van de kunstenaars:
https://www.flipsnack.com/Siebold2021/siboldhuis-masterclass.html