PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

woensdag 11 mei 2022

BERICHT VAN KITTY KORVER

 

Logo
Bericht van de Wereldverzachter
Voorjaar 2022
"Nabijheid"
Schaal nr.22
Beste mensen,

Hierbij mijn nieuws-en informatiebrief, die ik weer met veel liefde en plezier heb samengesteld. Je vindt hierin naast informatie over mijn werk, o.a. de aankondiging van de komende expo's in allerlei delen van het land.
Als je mij daar persoonlijk wilt ontmoeten, dat vind ik fijn, mail me dan even van te voren!

Heel graag binnenkort tot ziens !

Met hartelijke groet,
Kitty Korver
Grote viltschaal nr.12 met staand schaaltje
Mijn werk is binnenkort te zien in:

Lemelerveld (Overijssel, bij Raalte)
Ter gelegenheid van de feestelijke openingsdagen van het nieuwe pand van het bedrijf "Alligt" van mijn echtgenoot Leo Visscher exposeer ik aldaar op
Vrijdag 6 Mei 13.00-18.00 en
Zaterdag 7 Mei 11.00-18.00
Handelsweg 20 
8152 BN Lemelerveld
telefoon 0572-785241
www.alligt.nl

De Bilt
Kunstroute kunstkring Beekk
Zaterdag 21 Mei en
Zondag 22 Mei
beide dagen van 12.00-17.00
als gast van Connie van Zwetselaar
Groen van Prinstererweg 12
De Bilt

Renesse
Galerie Zeeuwart
11 Juni t/m 25 Juli
(Ook tijdens Kunstschouw, dat is een grote, jaarlijkse kunstroute voor hedendaagse kunst op Schouwen-Duiveland 11-19 juni)
Hogezoom 99
4325 CB Renesse
Tel. 0111-462 279

Amsterdam
Europartfair
30 Sept. t/m 2 Oktober
VIP preview vrijdag 30 september 17.00 – 21:00 
zaterdag 1 oktober 11.00 – 17.30
zondag 2 oktober  11.00 – 17.30
De Gashouder, Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Voor meer info zie europartfair.com
Mail mij voor gratis kaarten!

Nunspeet
Galerie Ingrid Slaa
Als gastexposant op
Zaterdag 26 November 11.00-16.00
Zondag 27 November 11.00-16.00
Harderwijkerweg 36, 8071 GA Nunspeet
Telefoon: 06 30399149
www.ingridslaa.nl
 
#Me-too 2.0 (al zit ik niet op twitter)

Dit recente werk "De Schreeuw/Residu" gaat over psychisch geweld zoals pesten, discrimineren en buitensluiten.

Na de The Voice-schandalen realiseerde ik me dat de teksten van de daders en die van de omgeving van de slachtoffers van psychisch geweld opvallend vaak gelijkenis vertonen met die van de daders en de omgeving van slachtoffers van seksueel geweld... (voor sommigen:#me-too..)
D.w.z. men schuift veelal de verantwoordelijkheid van het geweld op de slachtoffers, trekt het gebeurde grofweg in twijfel, bagatelliseert het gebeurde, kijkt weg. Bij seksueel geweld zie je daar-door de #me-too beweging- gelukkig een kentering in komen.
Ik hoop, bij deze, voor psychisch geweld hetzelfde.
Ik zeg als zijnde onderwerp van discriminatie en buitensluiting:
"#Me-too 2.0"
Betreft dit jou ook?
Wie weet zorgen we samen voor een nieuwe kentering!
Ets nr.1

"Ets nr.1" is onlangs verkocht via mijn website aan een aardige man uit Utrecht die het als verrassing aan zijn partner kado heeft gedaan.
Het is een vilten weergave van de essentie van de ets die ik ooit gemaakt heb op de "Vrije Academie" in Den Haag.
Cursus "Tools" bij Cultuur en ondernemen

Onlangs heb ik een cursus gevolgd waaruit o.a. deze, vernieuwde info-brief is ontstaan en meer inzicht gaf in mijn  kunstenaarsschap. 
Speciaal voor al mijn medecursisten van "Tools" van Cultuur en Ondernemen misschien een leuke inspiratiebron waar ik zelf van leerde, en blij van werd: Podcasts over mede-makers in de kunst, zij het van een andere tak:
-Studio Humor Kleine Komedie, m.n. afl.4 met Micha Wertheim (hij legt verbanden tussen goede kunst en humor) en de afl. met Kiki Schippers
-Zo maak je een cabaretprogramma, m.n. afl.24 met Wimmie Wilhelm (over het maakproces)
-Elektra (vooral erg grappig en ook troostend over wat er allemaal mis is gegaan bij anderen die daar zelf over vertellen)


Daarnaast het volgende item: Mijn verhaal, mijn "pitch":
Maker Kitty werkend in atelier in Nagele
Luisterverhaal van en door Kitty Korver

"Beste mensen,
 
Ik wil jullie meenemen naar enkele maanden geleden. Ik was toen met familie en vrienden bij een herdenkingsbijeenkomst van tante Vera. Na afloop wilden we nog even samen napraten, maar de ruimte had zo'n harde akoestiek dat ik - als prikkelgevoelig persoon - het daar maar vijf minuten heb uitgehouden. Mijn hersens trekken dit niet, en ik heb de hele verdere bijeenkomst helaas moeten missen.
Met mij zijn er echter veel meer mensen die om allerlei redenen last hebben van akoestische, en andere prikkels.............. "


Benieuwd naar het hele verhaal? Ga naar de homepage van mijn website www.kittykorver.com of klik op onderstaande link.
Op beide plekken vind je het hele door mij voorgelezen audioverhaal.
Link:  "Het luisterverhaal van en door Kitty"
 

Geen opmerkingen: