PROFIEL


Textielgroep Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit in werk binnen de groep.
De leden van Steek Plus ontmoeten elkaar twee maal per jaar om recent werk te laten zien en te bespreken. Ook worden dan nieuwe technieken uitgewisseld. De opbouwende kritiek en de adviezen die men elkaar geeft, werken inspirerend en stimulerend. Tijdens deze bijeenkomsten worden er regelmatig lezingen gehouden en/of demonstraties gegeven door (gast-)sprekers. Er wordt jaarlijks een thema afgesproken, dat de leden vervolgens op heel eigen manier in hun werk tot uitdrukking brengen.
“Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyester vliezen. Om vakkennis op te doen en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden er regelmatig workshops georganiseerd en bezocht.Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

Om de textielkunst onder de aandacht van een ruim publiek te brengen, wordt er door de leden van Steek Plus met regelmaat landelijk geëxposeerd.
Steek Plus onderhoudt nauwe banden met de Stichting Textiel Plus, die het bekendheid geven aan en het bevorderen van textiele vormgeving in Nederland als haar taak ziet.

Textile group 'Steek (stitch) Plus' is made up of about 80 artists. Because of the diverse backgrounds of the members the work within the group is very varied.

The members of Steek Plus meet twice a year to show and discuss recent work and new techniques are exchanged. The constructive criticism and advice we give each other is inspiring and stimulating. Talks and/or demonstrations are often given during these meetings. Every year a theme is agreed on, that the members can interpret in their own way in their work. Stitching and fabric form the basis of most work, but many other techniques and materials are also used. Paper (hand made), copper, wire, nylon, tyvek, and polyester film, are just a few examples. Workshops to increase professional knowledge and stimulate personal development are regularly organized and visited. There is a great deal of interest in experimental work, namely reviving old techniques and trying out new techniques and material combinations.

startpagina

dinsdag 17 mei 2022

ZOMERWEEK HAWAR MET MARIET RANKENBERG

20 t/m 24 juni – Zomerweek Surface Design - experimenteren met materiaal- en techniekcombinaties  

Een week lang werken met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt.  

 

Tijdens deze zomerweek staat het manipuleren van stof, papier en vezels met behulp van verschillende technieken centraal. Je wordt uitgedaagd om nieuwe paden in te slaan, nog onbekende technieken, materialen en combinaties daarvan uit te proberen. Om door experimenteren met kleur, structuur en textuur nog onbekende mogelijkheden te zoeken, te vinden en toe te passen. 

Aan bod komen verschillende bewerkingstechnieken van stof en/of papier, waaronder kleur- en transfertechnieken, hand- en machinaal borduren, haken, breien, knopen, hittemanipulatie en mixed media.  

Mariet begint de dagen met inspirerende voorbeelden met uitleg/demo daarbij. Na die introductie gaat iedereen daarmee aan de slag. Later kan alles ook weer met elkaar worden gecombineerd. 

 

De lessen zijn op maandagmiddag van 14 tot 17 uur en vervolgens op de andere dagen van 10 tot 13 uur. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of een groter werkstuk maar u kunt ook op pad gaan in Friesland. Behalve op maandag wordt er iedere dag om half één een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd en met de lunch wordt op vrijdag de week ook afgesloten.  

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met Mariet  besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren.  

  

Meer info op www.hawar.nl/school        

 

Geen opmerkingen: